Бившият централен нападател Джон ван 'т Шип официално беше назначен днес

...
Бившият централен нападател Джон ван 'т Шип официално беше назначен днес
Коментари Харесай

Официално: Аякс обяви кой ще спасява отбора от изпадане

Бившият централен нападател Джон ван 'т Шип публично беше назначен през днешния ден за нов старши треньор на Аякс с контракт до края на сезона. След това той ще стане част от техническото ръководство на тима, оповестиха от клуба.

Грандът от Амстердам, считан за един от фундаменталните тимове за развиването на футбола в Европа изобщо, падна през седмицата с 2:5 от ПСВ Айндховен и се закотви на последното 18-о място в Ередивизи единствено с 5 точки, на 2 от Утрехт.

Тимът уволни преди седмици Морис Стейн и все още тренировките води някогашния футболист и краткотраен ментор Хедвигес Мадуро. Любопитното е, че тимът няма победа от 24-и август насам, когато в квалификациите в Лига Европа съкруши българския първенец Лудогорец с 4:1.

Ван’т Шип, който има 41 мача и 2 гола за националния тим на Нидерландия, ще бъде показан през днешния ден и пред тима, а по-късно и пред медиите. Негов асистент ще бъде австралиецът Михалис Вълканис, с който двамата са работили дружно в Мелбърн Сити. Очакванията са Хедвигес Мадуро да остане като асистент в щаба на новия треньор, а Саид Бакати също ще резервира мястото си.

Кариерата на Ван’т Шип като треньор е съществено обвързвана с Аякс, тъй като точно в академията на клуба стартира да работи след края на кариерата си на терена. Бил е ментор и на втория тим, както и асистент на представителния. Последната му месторабота беше националния тим на Гърция, откъдето беше уволнен през 2021-а година.

Welcome back, John van ‘t Schip! ❌❌❌
— AFC Ajax (@AFCAjax)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР